Otthoni tudásbázis cikkek keresése

A termék aktiválása nem sikerül, 0008-as vagy 0009-es hiba (8.x)

Probléma

Az ESET NOD32 vagy Smart Security aktiválása közben az „Error 0008” vagy az „Error 0009” hibaüzenet jelenik meg.

A program aktiválásakor az „Érvénytelen Felhasználónév vagy Jelszó” üzenet jelenik meg.

Megoldás


A hiba elhárítására két megoldás létezik. Kezdje az első megoldással, és csak akkor próbálja meg a másodikat, ha az első eredménytelen volt.


Megoldás 1Ellenőrizze le a Felhasználónevet és Jelszót a termékaktiválás részen.

 1. Ellenőrizze le, hogy a számítógép rendelkezik-e működő internetkapcsolattal. Teszteléshez próbálja meg megnyitni az ESET weboldalát
 2. Keresse meg az ESET termékéhez kapott licenclevelet, vagy kérje el újra a Licenc újraküldés oldal segítségével.
 3. Nyissa meg az ESET NOD32 vagy ESET Smart Security kezelői felületét. Hogyan tudom megnyitni az ESET termékem kezelői felületét?
 4. Nyomja le a CTRL+U gombokat a billentyűzeten.
   
 5. Változtassa meg a felhasználónevét a következő ábra szerint „EAV-55555555”-re. Kattintson az OK gombra. Az aktiválás nem fog sikerülni.

 

 1. Nyomja le a CTRL+U gombokat a billentyűzeten.
 2. Adja meg a saját Felhasználónevét és Jelszavát helyesen majd kattintson az OK gombra. A termékének most már aktiválódnia kell.
 3. Sikeres aktiválás esetén a Frissítés modulon belül a termék aktiválása sor alatt a „Termék aktiválva” szövegnek kell megjelennie, valamint a terméknek frissítenie kell magát a legfrissebb vírusdefiníciós adatbázis verzióra. Amennyiben a probléma nem oldódott meg, lépjen a Megoldás 2-re.

Megoldás 2: Frissítési gyorsítótár kiürítése és a proxy kiszolgáló beállításai

 1. Nyissa meg a program kezelőfelületét, majd nyomja meg az F5 gombot a részletes beállítások megjelenítéséhez. Bontsa ki a Frissítés sort és ezen belül kattintson a „Frissítés”-re majd pedig a jobb alsó sarokban az „Alapbeállítás” gombra.

 

 1. Válassza a ki a „Csak a jelenlegi nézet (Frissítés) beállításainak visszaállítása alapértelmezettre” sort majd kattintson az Igen gombra.

 

 1. Kattintson a Frissítési gyorsítótár kiürítése sorban a Kiürítés gombra.

 

 1. Kattintson a „Beállítások…” gombra majd ezen belül a HTTP-Proxy fülre. Ha nem használ proxy kiszolgálót (a proxy szerver használata meglehetősen ritka), ellenőrizze le hogy a Proxyszerver használatának mellőzése opció van-e kiválasztva. Kattintson az OK gombra.

   

 2. Adja meg a Felhasználónevét és Jelszavát majd kattintson az OK gombra. A változások érvénybe lépéséhez, indítsa újra a számítógépét.

 

 1. Az újraindítást követően nyissa meg az ESET termék kezelői felületét, (Hogyan tudom megnyitni az ESET termékem kezelői felületét?) majd kattintson a Frissítés menüben a "Frissítés most” gombra. Amennyiben szükséges, adja meg a beállításokat védő jelszavát is. A termékének most már aktiválódnia kellett.

 

 1. Az aktiválás leellenőrzéséhez kattintson a „Súgó és támogatás” sorra és ellenőrizze le hogy a „Licenc érvényességének vége” szöveg után az Ön licencének lejárati dátumát látja-e! Amennyiben továbbra sem tudja aktiválni a védelmi programot, lépjen kapcsolatba az ESET terméktámogatással.
  • 5.x és korábbi verziók használata esetén: Az aktiválás ellenőrzéséhez kattintson a „Frissítés”-re majd ellenőrizze le, hogy „A termék aktiválva” kiírást látja-e a „Termékaktiválás” szöveg mellett