b'\r\n\r\n \r\n \r\n Mi az a K\xc3\xa9retlen alkalmaz\xc3\xa1s, vagy k\xc3\xa9retlen tartalom?—ESET Tud\xc3\xa1sb\xc3\xa1zis\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n \r\n\t\t\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n
\r\n\t\r\n
\r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n\r\n \r\n
\r\n
\r\n \r\n \r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n

Otthoni tud\xc3\xa1sb\xc3\xa1zis cikkek keres\xc3\xa9se

\r\n \r\n \r\n
\r\n\r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n\r\n\r\n\r\n
\r\n
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n

Mi az a K\xc3\xa9retlen alkalmaz\xc3\xa1s, vagy k\xc3\xa9retlen tartalom?

\r\n\r\n\t\t\t\r\n\r\n\r\n\r\n
\r\n\r\n
\r\n\r\n

Megold\xc3\xa1s

\r\n\r\n

\r\n\tKéretlen alkalmazások

\r\n

\r\n\tA kéretlen alkalmazások (PUA) olyan programok, amelyek adware-eket (reklámozó modulokat) tartalmaznak vagy felesleges programokat, böngész\xc5\x91be beépül\xc5\x91  toolbar-okat telepítenek a számítógépre. Vannak olyan esetek azonban, amikor a felhasználó úgy érzi, hogy egy ilyen kéretlen alkalmazás telepítésének haszna meghaladja a program telepítésével felmerül\xc5\x91 kockázatot.

\r\n

\r\n\tEzért az ESET ezeket az alkalmazásokat a többi fert\xc5\x91zéshez képest (férgek, trójai fert\xc5\x91zések stb.) az alacsonyabb kockázatú kódok közé sorolja. Az ESET termékének telepítése során kiválaszthatja, hogy bekapcsolja-e a kéretlen alkalmazások keresését:

\r\n

\r\n\t 

\r\n

\r\n\t

\r\n

\r\n\t 

\r\n

\r\n\tEzt a beállítást kés\xc5\x91bb módosíthatja a program használata közben is.  Kattintson a lejjebb található ESET verziókra a beállítások megtekintéséhez:

\r\n\r\n

\r\n\tFigyelmeztetés - A víruskeres\xc5\x91 potenciális kártev\xc5\x91t észlelt

\r\n
\r\nPotenciális kártev\xc5\x91 észlelésekor a felhasználónak lehet\xc5\x91sége nyílik kiválasztani, hogy a víruskeres\xc5\x91 mit tegyen a kártev\xc5\x91vel:
\r\n
    \r\n\t
  • \r\n\t\tKapcsolat megszakítása: Ez a funkció megszakítja a kéretlen alkalmazás eddigi kapcsolati kísérletét, így meggátolva azt, hogy kártev\xc5\x91 kerüljön a számítógépre.
  • \r\n\t
  • \r\n\t\tNincs m\xc5\xb1velet: Ez a funkció engedélyezi, hogy a kéretlen alkalmazás elérje a számítógépet.
  • \r\n\t
  • \r\n\t\tAhhoz, hogy a jöv\xc5\x91ben ilyen megszakítások nélkül futtatható legyen a kérdéses program, Kattintson a További beállítások megjelenítésére, majd pipálja be a Felvétel a kivételek közé jelöl\xc5\x91négyzetet.
  • \r\n
\r\n
\r\n\t

\r\n\t\tFigyelem:

\r\n\t

\r\n\t\tA potenciálisan kéretlen alkalmazások telepíthetnek további reklámprogramokat, toolbar-okat illetve tartalmazhatnak további kéretlen alkalmazásokat és egyéb nem biztonságos funkciókat.

\r\n
\r\n

\r\n\t 

\r\n

\r\n\t

\r\n

\r\n\t 

\r\n

\r\n\tKéretlen alkalmazás – szoftver wrapper

\r\n

\r\n\tProgramok módosításának speciális fajtája, amely technika általában file-hosztoló szerverek esetében tapasztalható. Olyan eszköz, amely segítségével egy szóban forgó program telepítése mellett, más kéretlen alkalmazások, toolbar-ok vagy reklámprogramok is települhetnek a felhasználó gépére. Az így feltelepült kéretlen alkalmazás módosíthatja az internetes böngész\xc5\x91 keresési találatait illetve kezd\xc5\x91oldalát is. Bizonyos fájl-hosztoló szerverek az ilyen programok letöltésekor nem is tájékoztatják a felhasználót arról, hogy a kért program mellett kéretlen alkalmazások is települni fognak a gépére. Ezen okok miatt az ESET a szoftver wrapper programokat potenciálisan kéretlen alkalmazásként ismeri fel, megteremtve a felhasználónak a választási lehet\xc5\x91séget, hogy így is telepíteni szeretné-e az eredeti, kívánt programot vagy sem.

\r\n

\r\n\tNemkívánatos tartalom

\r\n

\r\n\tHa a kéretlen alkalmazások keresése engedélyezve van az ESET programjában, akkor az olyan weboldalak blokkolva lesznek, amelyek kéretlen alkalmazásokat terjesztenek, vagy olyan tevékenységre sarkallják a felhasználót, ami negatív hatással van azok rendszerének m\xc5\xb1ködésére, vagy a böngészési élményüket rontják. Ha olyan jelzést kap, hogy az Ön által megnyitni kívánt oldal nemkívánatos tartalommal bír, akkor a Vissza gombbal tud visszalépni a letiltott oldalról, vagy a Mell\xc5\x91zés és folytatás gomb megnyomásával engedélyezheti a megnyitást.

\r\n

\r\n\t 

\r\n

\r\n\t

\r\n

\r\n\t 

\r\n
\r\n
\r\n
\r\n\r\n\t\t\t\t\t\r\n\t\t\t
\t\t\r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\t\t\t\r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n\r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\t\t\t\t\t\t\t\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\t\t\t\t\t\t\t\r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n\r\n \r\n \r\n\r\n \r\n\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n \r\n\r\n\r\n\r\n'